diumenge, 3 d’abril del 2011

ACTIVITAT 1

Després d'haver fet la posada en comú a partir de la lectura i la visió dels textos proposats, ara cal sintetitzar el que hem extret al voltant de la notícia, el reportatge i el nou text informatiu que hem conegut (finalitat, semblances i diferències). Publicau-ho en forma de comentari (individual) a aquesta entrada. Vigilau l'ortografia!

4 comentaris:

  1. 1- El vídeo i el text Nº1 són notícia, perquè responen a les preguntes Què?, Qui? , On? , Quan?.

    2- El vídeo i el text Nº2 són reportatge, perquè hi veus un reportatge catastròfic d'un nin que te una malaltia, n'hi ha testimonis dels pares que ho viuen cada dia.

    3- El text Nº3 no són ni notícia ni reportatge, perquè no te testimonis, i està explicat de manera molt detallada.

    Juan Ant.

    ResponElimina
  2. El text 1 i el vídeo 1 són dues notícies que informen d'un fet actual que responen a les preguntes: Que? Quan? Qui? On? Són objectius.

    El text 2 i el vídeo 2 són un reportatge que normalment aporten algun testimoni o declaracions, informació ampliada amb presència d'un reporter/a.

    El text 3 i el vídeo 3 no són ni una noticia ni un reportatge perquè no tenen res en comú. No tenen reporter ni testimonis.

    ResponElimina
  3. -El text 1 i el video 1 són una notícia perqué respon les preguntes què?qui?on? I quan?, i informa d'un fet catastròfic d'actualitat i és objectiu.
    -El video 2 i el text 2 són un reportatge perqué té testimonis i declaracions, informació ampliada
    i presència del o de la reporter/a.
    -El video 3 i el text 3 no són ni una notícia ni un reportatge encara que es pareixen en algunes coses i altres no com per exemple: respon a les mateixes preguntes que a una notícia, informa d'un fet d'actualitat, subjectivitat, explicació detallada i presència d'un periodista.

    Douaa

    ResponElimina
  4. El text i vídeo 1: són una noticia perquè respon a les preguntes, informa d'un fet catastròfic d'actualitat i té objectivitat.

    El text i vídeo 2: son un reportatge perquè té testimonis i declaracions, te una informació amplia i té la presencia d'un reporter/a.

    El text i vídeo 3:
    1.Perteneixen a altre sector perquè no son una noticia o repotatge.
    2.Té subjectivitat.
    3.Explicació i detalls dels fets.
    4.Presencia del periodista.

    ResponElimina